diumenge, 3 de desembre del 2017

XV TROBADA D’ESCOLES VERDES



El passat 25 de novembre es van lliurar els Premis Escoles Verdes 2017 en una trobada celebrada al Museu Agbar de les Aigües a Cornellà del Llobregat.

L'acte va tenir lloc a la Sala Àgora del Museu Agbar de les Aigües.


En el transcurs de la jornada també es van atorgar els Distintius d’Escola Verda a 34 centres educatius de tot Catalunya, entre els quals hi havia la nostra escola.





L’acte va continuar amb un espectacle de ciència a càrrec de Dani Jiménez. 

Alguns dels experiments científics que ens va presentar eren sobre l’aigua i d’altres sobre el so. El públic va haver de participar-hi de forma activa. La nostra ecodelegada de 6è, l'Iris, en va ser una de les col·laboradores.

Per acabar la Trobada es va fer una visita al Museu Agbar de les Aigües. Aquest museu ocupa els edificis modernistes de la Central Cornellà, la planta que Aigües de Barcelona va inaugurar el 1909 per extreure aigua de l’aqüífer del Baix Llobregat i abastir així Barcelona.

Avui dia, la Central Cornellà continua fent la mateixa funció que ara fa un segle, i la instal·lació hidràulica de vapor original conviu amb les modernes bombes d’impulsió. Així doncs, el Museu és també una indústria en funcionament, un lloc on passat i present s’entrellacen sobre un substrat comú: l’aigua subterrània.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada